Ayza, son dönemde tercih edilen isimler arasında yer alıyor. Ancak anne ve babalar çocuklarına verecekleri Ayza ismiyle alakalı araştırma yapmaya devam ediyor. Ayza ismi anlamı nedir?, Ayza kelimesi ne anlama gelmektedir?, Ayza isminin kökeni nedir?, Ayza kelimesinin TDK sözlük karşılığı nedir? gibi soruların cevapları da araştırılan konular arasında bulunuyor. Ayza ismiyle alakalı merak edilen bilgilerin cevapları içeriğimizde yer alıyor. Ayza isminin özellikleri de haberimizin detayında bulunmaktadır. İşte Ayza nedir, özellikleri nelerdir? sorularının cevapları...

AYZA NEDİR?

Ayza kelimesinin isim anlamına geçmeden önce Türk Dil Kurumu'nda nasıl yer aldığını inceleyelim. Türk Dil Kurumu'nun sitesine girip, Ayza yazdığımızda TDK'da karşımıza, ''Bu söz güncel Türkçe Sözlük'te bulunamadı'' ifadesi çıkmaktadır. Ancak tam olarak kökeni bilinmeyen Ayza nedir? sorusunun cevabı olarak; ''Ay gibi güzel yüzlü'' cevabı verilebilir. 

AYZA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Ayza isminin anlamı da ''Ay gibi güzel yüzlü'' ve ''ay gibi'' şeklindedir. Kız çocuklarına verilen Ayza isminin tam olarak kökeni bilinmemektedir. Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen Ayza isminin kız çocuklarına verilmesinde dinen bir sakınca bulunmuyor. Bu yüzden gönül rahatlığıyla yeni doğacak olan çocuklarınıza Ayza ismini verebilirsiniz.  ''Ay gibi güzel yüzlü'' gibi iyi bir anlama gelen Ayza ismi son dönemde en çok tercih edilen isimler arasında yer almaktadır. Ancak ebeveynler, Ayza ismi ile alakalı merak ettiklerini aramaya devam etmektedir. Genel olarak tek bir isim şeklinde kullanılan Ayza isminin çok eski bir tarihe dayandığı tahmin edilmektedir.

AYZA ADININ KÖKENİ VE ÖZELLİKLERİ

Ayza isminin kelime anlamını, isim anlamına kısaca değindik. Tarihte tam olarak hangi kökene sahip olduğu bilinmeyen Ayza isminin bazı özellikleri bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

Ayza adındaki kişiler, özgürlüklerine düşkün olan kimselerdir. Kurallar onlara göre değildir. Kural koyulmasından ve kural koymaktan hoşlanmazlar. Kendi bildiklerini uygulamayı tercih ederler. Bu onların en belirgin özellikleri arasındadır. Tutkulu ve cesaretli kimselerdir. Bu nedenle doğal ve rahat davranabilirler. Girdikleri ortamda kendi görüşlerini söylemekten çekinmezler. Kendi tarzları vardır. Bu durum herkes tarafından fark edilir. Karar verirken de ince eleyip sık dokurlar. Hata yapmayı sevmezler. Her ne kadar kendi bildiklerini okusalar da öğrenmekten, sormaktan geri durmazlar. Zaman zaman sezgilerine de güvenirler.

Editör: Orhan Duman