İlay, son dönemde tercih edilen isimler arasında yer alıyor. Ancak anne ve babalar çocuklarına verecekleri İlay ismiyle alakalı araştırma yapmaya devam ediyor. İlay ismi anlamı nedir?, İlay kelimesi ne anlama gelmektedir?, İlay isminin kökeni nedir?, İlay kelimesinin TDK sözlük karşılığı nedir? gibi soruların cevapları da araştırılan konular arasında bulunuyor. İlay ismiyle alakalı merak edilen bilgilerin cevapları içeriğimizde yer alıyor. İlay isminin özellikleri de haberimizin detayında bulunmaktadır. İşte İlay nedir, özellikleri nelerdir? sorularının cevapları...

İLAY NEDİR?

İlay kelimesinin isim anlamına geçmeden önce Türk Dil Kurumu'nda nasıl yer aldığını inceleyelim. Türk Dil Kurumu'nun sitesine girip, İlay yazdığımızda TDK'da karşımıza, ''Bu söz güncel Türkçe Sözlük'te bulunamadı'' ifadesi çıkmaktadır. Ancak Türkçe kökenli olduğu bilinen İlay nedir? sorusunun cevabı olarak; ''ülkenin en güzeli'' cevabı verilebilir. 

İLAY İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

İlay isminin anlamı da ''ülkenin en güzeli'' ve ''ilme ait olan, ilme mensup olan'' şeklindedir. Kız çocuklarına verilen İlay isminin kökeni Türkçe'dir. Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen İlay isminin kız çocuklarına verilmesinde dinen bir sakınca bulunmuyor. Bu yüzden gönül rahatlığıyla yeni doğacak olan çocuklarınıza İlay ismini verebilirsiniz. ''ülkenin en güzeli'' gibi iyi bir anlama gelen İlay ismi son dönemde en çok tercih edilen isimler arasında yer almaktadır. Ancak ebeveynler, İlay ismi ile alakalı merak ettiklerini aramaya devam etmektedir. Genel olarak tek bir isim şeklinde kullanılan İlay isminin çok eski bir tarihe dayandığı tahmin edilmektedir.

İLAY ADININ KÖKENİ VE ÖZELLİKLERİ

İlay isminin kelime anlamını, isim anlamına kısaca değindik. Tarihte Türkçe kökene sahip kelimelerden biri olan İlay isminin bazı özellikleri bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

İlay adındaki kişiler, duygularını yoğun yaşayan kimselerdir. Birden öfkelenebilirler. Ancak kin tutmazlar. Duygularını gizlemeyi tercih etmezler. Sanatsal yeteneklere sahiptirler. Bu yüzden birçok alanda oldukça yeteneklidirler. Neşeli yapıya sahip olan İlay adındaki kişiler, başka insanların tesiri altında kalabilirler. Dışa dönük, enerjik ve güçlü bir kişiliğe sahip olurlar. Hırslı, iş bitiren, kendinden emin bir yapıya sahiptirler. Engel tanımayan, oldukça sadık ve iddialı kimselerdir.


 

Editör: Orhan Duman