Alisa, son dönemde tercih edilen isimler arasında yer alıyor. Ancak anne ve babalar çocuklarına verecekleri Alisa ismiyle alakalı araştırma yapmaya devam ediyor. Alisa ismi anlamı nedir?, Alisa kelimesi ne anlama gelmektedir?, Alisa isminin kökeni nedir?, Alisa kelimesinin TDK sözlük karşılığı nedir? gibi soruların cevapları da araştırılan konular arasında bulunuyor. Alisa ismiyle alakalı merak edilen bilgilerin cevapları içeriğimizde yer alıyor. Alisa isminin özellikleri de haberimizin detayında bulunmaktadır. İşte Alisa nedir, özellikleri nelerdir? sorularının cevapları...

ALİSA NEDİR?

Alisa kelimesinin isim anlamına geçmeden önce Türk Dil Kurumu'nda nasıl yer aldığını inceleyelim. Türk Dil Kurumu'nun sitesine girip, Alisa yazdığımızda TDK'da karşımıza, ''Bu söz güncel Türkçe Sözlük'te bulunamadı'' ifadesi çıkmaktadır. Ancak Yunanca kökenli olduğu bilinen Alisa nedir? sorusunun cevabı olarak; ''soylu, asil'' cevabı verilebilir. 

ALİSA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Alisa isminin anlamı da ''soylu, asil'' ve ''Güzel, asil soydan olan'' şeklindedir. Kız çocuklarına verilen Alisa isminin kökeni Yunanca'dır. Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen Alisa isminin kız çocuklarına verilmesinde dinen bir sakınca bulunmuyor. Bu yüzden gönül rahatlığıyla yeni doğacak olan çocuklarınıza Alisa ismini verebilirsiniz. ''soylu'' gibi iyi bir anlama gelen Alisa ismi son dönemde en çok tercih edilen isimler arasında yer almaktadır. Ancak ebeveynler, Alisa ismi ile alakalı merak ettiklerini aramaya devam etmektedir. Genel olarak tek bir isim şeklinde kullanılan Alisa isminin çok eski bir tarihe dayandığı tahmin edilmektedir.

ALİSA ADININ KÖKENİ VE ÖZELLİKLERİ

Alisa isminin kelime anlamını, isim anlamına kısaca değindik. Tarihte Yunanca kökene sahip kelimelerden biri olan Alisa isminin bazı özellikleri bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

Alisa adındaki kişiler, duygusal bir yapıya sahiptirler. Sevgi onlar için olmazsa olmazdır. Çok önem verirler. Hayatlarını tamamen sevgi üzerine kurmayı isterler. Ciddi kararlar alırken bile duygusal davranabilirler. İş hayatlarında da çok seçici davranırlar. İnsanlara fayda sağlamaktan hoşlanırlar. Fayda sağlayamadıkları bir işte çalışmayı tercih etmezler. Yaptıkları her işte mutlu olmaları onlar için oldukça önemlidir. Karşı cinsten sınırsız sadakat ve sevegi beklerler. Bunu elde ettiklerinde ise karşı taraf için hiçbir fedakarlıktan kaçınmazlar.


 

Editör: Orhan Duman