Asenat, son dönemde tercih edilen isimler arasında yer alıyor. Ancak anne ve babalar çocuklarına verecekleri Asenat ismiyle alakalı araştırma yapmaya devam ediyor. Asenat ismi anlamı nedir?, Asenat kelimesi ne anlama gelmektedir?, Asenat isminin kökeni nedir?, Asenat kelimesinin TDK sözlük karşılığı nedir? gibi soruların cevapları da araştırılan konular arasında bulunuyor. Asenat ismiyle alakalı merak edilen bilgilerin cevapları içeriğimizde yer alıyor. Asenat isminin özellikleri de haberimizin detayında bulunmaktadır. İşte Asenat nedir, özellikleri nelerdir? sorularının cevapları...

ASENAT NEDİR?

Asenat kelimesinin isim anlamına geçmeden önce Türk Dil Kurumu'nda nasıl yer aldığını inceleyelim. Türk Dil Kurumu'nun sitesine girip, Asenat yazdığımızda TDK'da karşımıza, ''Bu söz güncel Türkçe Sözlük'te bulunamadı'' ifadesi çıkmaktadır. Ancak  İbranice kökenli olduğu bilinen Asenat nedir? sorusunun cevabı olarak; ''adak ve adanmış'' cevabı verilebilir. 

ASENAT İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Asenat isminin anlamı da ''adak ve adanmış'' ve ''Mısır tanrıçası olan Neith'e adanmış'' şeklindedir. Kız çocuklarına verilen Asenat isminin kökeni İbranice'dir. Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen Asenat isminin kız çocuklarına verilmesinde dinen bir sakınca bulunmuyor. Bu yüzden gönül rahatlığıyla yeni doğacak olan çocuklarınıza Asenat ismini verebilirsiniz. ''adanmış'' gibi iyi bir anlama gelen Asenat ismi son dönemde en çok tercih edilen isimler arasında yer almaktadır. Ancak ebeveynler, Asenat ismi ile alakalı merak ettiklerini aramaya devam etmektedir. Genel olarak tek bir isim şeklinde kullanılan Asenat isminin çok eski bir tarihe dayandığı tahmin edilmektedir.

ASENAT ADININ KÖKENİ VE ÖZELLİKLERİ

Asenat isminin kelime anlamını, isim anlamına kısaca değindik. Tarihte İbranice kökene sahip kelimelerden biri olan Asenat isminin bazı özellikleri bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

Asenat adındaki kişiler, sorumluluklarının farkında olan kimselerdir. Mutluluklarını çevresindekilere insanlara yansıtabilirler. Güvenilir ve koruyucu bir kişiliğe saiptirler. Sevdikleri insanlar için her türlü fedakarlığı yapabilirler. Sıcakkanlıdırlar. Çevresine karşı duyarsız değildirler. Olup bitenden haberleri olsun isterler. Kimin yardıma ihtiyacı varsa orada bulunmayı arzu ederler. Yaşanılan problemleri çözmek için sorumluluk almaktan kaçınmazlar. Yardımsever bir kişiliğe sahiptirler. Sağduyulu bir özelliğe sahip oldukları bilinmektedir.

Editör: Orhan Duman