Mor renkli yiyecekler, önemli ölçüde antosiyanin üretir. Basitçe anlatmak gerekirse antosiyaninler; hücrelerin en etkili kimyasal savaş elemanlarıdır. Kanser hücresi oluşumunu önlemeye ve daha fazlasına yardımcı olurlar.

İNANILMAZ FAYDALAR

Resveratrol açısından da zengindirler. Böylece iltihabı azaltabilecekleri, kan şekerini, kan basıncını ve kolesterolü düşürebilecekleri söylenir. Ayrıca hafızayı güçlendirmeye ve bazı kanserlerin büyümesini yavaşlatmaya yardımcı olabilirler.

VİTAMİN TAKVİYESİ

Özellikle böğürtlenler ve yaban mersinleri bu alanda öne çıkıyor. Böğürtlenler, bağışıklık sistemini güçlendirebilen, iltihapla savaşabilen, diyabet ve kanser gibi hastalık riskini azaltabilen antosiyaninler açısından zengindir. Ayrıca C vitamini ve lif açısından iyi bir kaynaktır.

KİLO KONTROLÜ

Yaban mersini, meyveler arasında en zengin antosiyanin kaynaklarından biridir. Antosiyanin, olgun yaban mersinindeki antioksidanların yarısından fazlasını oluşturur. Yaban mersini, kalp hastalığı veya tip 2 diyabet geliştirme riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Kilo kontrolüne ve bilişsel işlevlere yardımcı olabilir. Aynı zamanda iyi bir lif, C ve K vitamini kaynağıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ