Milan, son dönemde tercih edilen isimler arasında yer alıyor. Ancak anne ve babalar çocuklarına verecekleri Milan ismiyle alakalı araştırma yapmaya devam ediyor. Milan ismi anlamı nedir?, Milan kelimesi ne anlama gelmektedir?, Milan isminin kökeni nedir?, Milan kelimesinin TDK sözlük karşılığı nedir? gibi soruların cevapları da araştırılan konular arasında bulunuyor. Milan ismiyle alakalı merak edilen bilgilerin cevapları içeriğimizde yer alıyor. Milan isminin özellikleri de haberimizin detayında bulunmaktadır. İşte Milan nedir, özellikleri nelerdir? sorularının cevapları...

MİLAN NEDİR?

Milan kelimesinin isim anlamına geçmeden önce Türk Dil Kurumu'nda nasıl yer aldığını inceleyelim. Türk Dil Kurumu'nun sitesine girip, Milan yazdığımızda TDK'da karşımıza, ''Bu söz güncel Türkçe Sözlük'te bulunamadı'' ifadesi çıkmaktadır. Ancak Rusça kökenli olduğu bilinen Milan nedir? sorusunun cevabı olarak; '' kibar, zarif'' cevabı verilebilir. 

MİLAN İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Milan isminin anlamı da '' kibar, zarif'', ''sevgili, kıymetli'' ve ''sevilen kimse'' şeklindedir. Kız çocuklarına verilen Milan isminin kökeni Rusça'dır. Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen Milan isminin kız çocuklarına verilmesinde dinen bir sakınca bulunmuyor. Bu yüzden gönül rahatlığıyla yeni doğacak olan çocuklarınıza Milan ismini verebilirsiniz. ''kibar, zarif'' gibi iyi bir anlama gelen Milan ismi son dönemde en çok tercih edilen isimler arasında yer almaktadır. Ancak ebeveynler, Milan ismi ile alakalı merak ettiklerini aramaya devam etmektedir. Milan isminin çok eski bir tarihe dayandığı tahmin edilmektedir.

MİLAN ADININ KÖKENİ VE ÖZELLİKLERİ

Milan isminin kelime anlamını, isim anlamına kısaca değindik. Tarihte Rusça kökene sahip kelimelerden biri olan Milan isminin bazı özellikleri bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

Milan adındaki kişiler, güçlü sezgilere sahiptirler. Olayları iyi analiz ederler. Sonuca varma oldukça başarılı bir yapıya sahiptirler. Mükemmeliyetçi bir karaktere sahip olurlar. Ancak bazen bu durum olumsuz sonuçlara neden olabilir. Her şey konusunda oldukça titizdirler. Bir kutlama, evin dekorasyonu, iş konusunda her alanda mükemmeliyetin peşindedirler. Olayların tüm detaylarını araştırırlar. Kısa cevaplar onlara göre değildir. Zor sorular sormayı severler. İkna edilmesi zor bir karaktere sahiptirler. Karşılarındaki kişilerden çaba görmek isterler.


 

Editör: Orhan Duman