Laren, son dönemde tercih edilen isimler arasında yer alıyor. Ancak anne ve babalar çocuklarına verecekleri Laren ismiyle alakalı araştırma yapmaya devam ediyor. Laren ismi anlamı nedir?, Laren kelimesi ne anlama gelmektedir?, Laren isminin kökeni nedir?, Laren kelimesinin TDK sözlük karşılığı nedir? gibi soruların cevapları da araştırılan konular arasında bulunuyor. Laren ismiyle alakalı merak edilen bilgilerin cevapları içeriğimizde yer alıyor. Laren isminin özellikleri de haberimizin detayında bulunmaktadır. İşte Laren nedir, özellikleri nelerdir? sorularının cevapları...

LAREN NEDİR?

Laren kelimesinin isim anlamına geçmeden önce Türk Dil Kurumu'nda nasıl yer aldığını inceleyelim. Türk Dil Kurumu'nun sitesine girip, Laren yazdığımızda TDK'da karşımıza, ''Bu söz güncel Türkçe Sözlük'te bulunamadı'' ifadesi çıkmaktadır. Ancak Latince kökenli olduğu bilinen Laren nedir? sorusunun cevabı olarak; ''iyi huylu, dürüst ve temiz'' cevabı verilebilir. 

LAREN İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Laren isminin anlamı da ''iyi huylu'', ''dürüst ve temiz'' şeklindedir. Kız çocuklarına verilen Laren isminin kökeni Latince'dir. Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen Laren isminin kız çocuklarına verilmesinde dinen bir sakınca bulunmuyor. Bu yüzden gönül rahatlığıyla yeni doğacak olan çocuklarınıza Laren ismini verebilirsiniz. ''iyi huylu'' gibi iyi bir anlama gelen Laren ismi son dönemde en çok tercih edilen isimler arasında yer almaktadır. Ancak ebeveynler, Laren ismi ile alakalı merak ettiklerini aramaya devam etmektedir. Laren isminin çok eski bir tarihe dayandığı tahmin edilmektedir.

LAREN ADININ KÖKENİ VE ÖZELLİKLERİ

Laren isminin kelime anlamını, isim anlamına kısaca değindik. Tarihte Latince kökene sahip kelimelerden biri olan Laren isminin bazı özellikleri bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

Laren adındaki kişiler, çok atak insanlardır. Karar alma konusunda hızlı davranırlar. Aldıkları kararları uygulama hızı yüksektir. Beklemeyi sevmezler. Yeniliklere açık bir karaktere sahiptirler. Yaşayarak öğrenmeyi tercih ederler. Yeni bir yer, yeni bir iş, yeni arkadaş ortamı onların olmazsa olmazları arasındadır. Sürekli farklı şeyler deneyip, tecrübe kazanmak isterler. Dürüst ve hoşgörülü insanlardır. Ne istediklerini bilirler. İyilik yapmaktan da geri durmazlar. Seyahat etmek onların en çok yaptığı aktivitedir. Sürekli hareket halinde olmaya bayılırlar.

Editör: Orhan Duman