İdeal olarak, çeşitli meyve ve sebzeleri hem çiğ hem de pişmiş olarak tüketerek besin değeri elde edersiniz. Yemeğinizi pişirecekseniz, en besleyici kazanımlar için yönteminizi göz önünde bulundurmanız önemlidir.


VİTAMİNLER SUYA


Aşırı kaynatma; suda çözünen C ve B gibi yararlı vitaminleri yiyecekten sızdırıp suya aktarabilir. Kızartma ve ızgara lezzeti artırabilir. Ancak bu yöntemlerde bazı riskler bulunuyor. 


AŞIRIYA KAÇMAYIN


Örneğin patatesleri aşırı pişirmek, nişastalı yiyecekleri yüksek sıcaklıkta pişirdiğinizde oluşan kansere bağlı bileşiklerin varlığına yol açabilir. Eğer çiğ tüketemiyorsanız, pişirme yaparken dikkatli olun ve aşırıya kaçmayın.
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL