Akdeniz diyeti genellikle en sağlıklı diyetler listesinin başlarında yer alır. Ancak Frontiers in Nutrition'da yayınlanan yeni bir araştırma; bitki bazlı beslenme yaklaşımının daha büyük faydalar sağlayabileceğini söylüyor.
HİÇ AZALTAMADILAR
Araştırma; düşük yağlı vegan diyet uygulayanların, AGE adı verilen zararlı bileşikleri %73 oranında azalttığını, hayvansal ürünleri içeren Akdeniz diyeti uygulayanların ise hiç azaltamadığını buldu.
RİSKİ ARTIRABİLİR
Hayvansal ürünler yüksek sıcaklıklarda pişirildiğinde oluşan AGE'ler, vücutta iltihaplanmaya yol açar. Zamanla bu iltihaplanma kalp, diyabet ve hatta bazı kanserler gibi kronik hastalık riskini artırabilir.
Muhabir: Lila Okyanus