Menopoz sırasında saç dökülmesi; genellikle östrojen, testosteron ve progesteron gibi hormonlardaki kademeli değişim nedeniyle gerçekleşir, Cleveland Clinic Ohio'dan Doktor Shilpi Khetarpal, "Östrojen saç büyümesini ve kalınlığını desteklemede önemli bir rol oynadığından, bu seviyeler azaldığında saç kökleri zamanla incelir. Bu da saç dökülmesine yol açabilir" dedi.

NAZİK BİR BAKIM

Her zaman olduğu gibi, saçlarınızın dökülmesine neyin sebep olabileceğini ele almak için sağlık uzmanınıza danışmalısınız. Ancak, saç dökülmesini önlemeye yardımcı olmak için evinizde yapabileceğiniz bazı şeyler vardır. Nazik saç bakımı uygulamaları saç hasarını ve kırılmasını en aza indirmeye yardımcı olabilir.

ISI VE KİMYASAL SIKINTI

Saçlarınızı şekillendirmek için aşırı ısı uygulayan aletlerden kaçının. Saçınıza sert kimyasallar uygulamayın. Genellikle yukarıda topluyorsanız, yüksek, geriye doğru taranmış at kuyruğu gibi sıkı saç modellerinden kaçının. Stres saç dökülmesini artırabilir. Bu nedenle ruh halinizi dengelemek için yoga veya meditasyon gibi farkındalıklı aktiviteler yapmayı deneyin. Tıbbi tedavi almak da stresinizi yönetmenize yardımcı olabilir.

MASAJLA KAN AKIŞI HIZLANIR

Saç derinize masaj yapmak, saç köklerine giden kan akışını artırır. Bu da saç büyümesini teşvik edebilir ve saç dökülmesini azaltabilir. Kendi başınıza kesinlikle ilaç ve benzeri ürünleri kullanmayın. Bunu yapmadan önce bir sağlık uzmanına başvurun.

Kaynak: HABER MERKEZİ