Küçükçekmece Belediyesi ve YAYKOOP işbirliğiyle düzenlenen 2. Küçükçekmece Kitap Günleri, Sefaköy Atatürk Parkı'nda kapılarını açtı. Fuar, Türkiye’nin önde gelen yazarlarını ve kitabevlerini bir araya getirirken, okuyuculara özel indirimler ve “askıda kitap” uygulamalarıyla da dikkat çekti.

Küçükçekmece Belediyesi ve Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) işbirliğiyle gerçekleştirilen 2. Küçükçekmece Kitap Günleri, Sefaköy Atatürk Parkı'nda büyük bir katılımla açıldı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, fuarın önemine vurgu yaparak, “Kitap okumak, bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli etkenlerinden biridir. İnsanlar kitap okurken yalnızca kültür edinmekle kalmaz, aynı zamanda tarihimiz ve edebiyatımız hakkında da bilgi sahibi olurlar” dedi.

7’den 70’e her yaş için uygun söyleşi ve atölyelerin gerçekleştirileceği Kitap Günleri’nde çocuklar için animasyon ve oyunlar üzerine atölyeler de düzenlenecek. Yüzbinlerce kitap, onlarca seçkin yayınevi, sevilen yazarların söyleşileri ve imza günlerinin yer alacağı Küçükçekmece Kitap Günleri’nde, kitap meraklıları, sevdikleri kitapları indirimli alma ve askıda kitap uygulaması ile ücretsiz alma imkânı da bulacak. Fuar, 6 Ekim tarihinde son bulacak.

GELENEKSEL HALE GELECEK

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, kitap okumanın bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak, bu yıl ikincisi düzenlenen Kitap Günleri’ni geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Etkinlikle, Küçükçekmece halkının edebiyat ve kitapla buluşmasını sağlamak istediklerini belirten Çebi, okullar için hazırladıkları kitap listeleri doğrultusunda katılımcı yayınevlerinin sağladığı %40 indirimle kitapların daha uygun fiyata alınabileceğini ifade etti. Ayrıca, 63 kitabevinin desteğiyle başlatılan askıda kitap uygulaması sayesinde ihtiyaç sahiplerinin de kitaplara ulaşabileceğini belirtti. Çebi, etkinliğin amacı olarak kitap kokusunu hissettirmek ve genç neslin kültürel ve edebi birikim kazanmasını hedeflediklerini dile getirdi.

ASKIDA KİTAP UYGULAMASI

Küçükçekmece’de Kitap, Kitapta Hayat Var’ sloganıyla düzenlenen 2. Kitap Günleri’nin en dikkat çeken bölümü, herkesin kitap okuyabilmesi için başlatılan askıda kitap uygulaması oldu. Kitaplar, fuar alanının yanı sıra metrobüslerde, parklarda ve ağaçlarda vatandaşlarla buluştu.

BÜYÜK FIRSAT

Kitap Günleri'ni ziyaret eden vatandaşlar, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Kemal Çebi’ye teşekkür ettiler. "Bu hayat pahalılığında böyle uygun fiyatlarla kitap almak gerçekten büyük bir fırsat. Yayınevlerinin indirim desteği çok faydalı oldu" diyen bir katılımcılar, fuarın herkes için erişilebilir olmasının önemine dikkat çekti. Bir diğer vatandaş ise askıda kitap uygulamasını övgüyle karşılayarak, "Kitap alamayanlar için askıda kitap uygulaması harika bir düşünce. Böylece herkesin kitap okuma imkânı oluyor," şeklinde konuştu.

ÜNLÜ İSİMLER BU FUARDA

Etkinliğin ilk gününde Yazar Emre Kongar, Yönetmen ve Senarist Kazım Öz, Siyasetçi Zeynep Altıok ve Yazar Eren Aysan düzenlenen söyleşilerle vatandaşlarla bir araya geldi. Diğer günlerde ise;  İlber Ortaylı, Merdan Yanardağ, Serhan Kansu, Murat Menteş, Veli Ağbaba, Tansu Özcan, Serhan Asker, Barış İnce, Adnan Özyalçıner, Şeyhmus Diken, Mehmet Erte, Betül Kanbolat, Zülal Kalkandelen gibi ünlü yer alacak. Ayrıca, çocuklar için eğlenceli “Çocuk Atölye Etkinlikleri” ve kitapseverler için “İmza Günü Etkinlikleri” de düzenlenecek.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR