Merhum Kraliçe II. Elizabeth'in yeni heykeli, tartışmalara yol açan açılışının ardından alay ve öfke konusu oldu. Hatta film karakteri Bayan Doubtfire'a benzetildi. Duruşu, yüzü ve merhum kraliçeye "hiçbir şekilde" benzemediği iddiasıyla eleştirilen bronz sanat eseri, Antrim Kalesi Bahçeleri'ndeki açılışından bu yana tartışmalara yol açıyor.

KÖPEKLERİYLE BİRLİKTE
Belfastlı sanatçı Anto Brennan tarafından yapılan heykelde, merhum Prens Philip ve Kraliçe'nin çok sevdiği corgi cinsi köpek, birlikte yer almıştı. Eser, 8 Eylül 2022'de 96 yaşında vefat eden kraliçenin anısına dikildi. İngiliz tarihinin en uzun süre tahtta kalan hükümdarıydı.

HEYKELİ ERİTİN!
Ancak ziyaretçiler ve sosyal medyadaki yorumcular, eserden hiç etkilenmedi. Hatta bazıları heykelin eritilmesini bile talep etti. BBC'ye göre; Antrim ve Newtownabbey belediye meclisi üyesi Vera McWilliam, "Dürüst olmak gerekirse, kraliçeye hiçbir şekilde benzemiyor" dedi.

YORUMLARI KAPATTILAR
Heykel o kadar büyük bir tartışma yarattı ki, Newtownabbey Belediye Meclisi, yeni sanat eserlerini Facebook'ta paylaştıktan sonra yorumları kapatmak zorunda kaldı. Heykelle ilgili tartışmalar Twitter/X'te de devam etti. Bir kullanıcı, heykeli "bronz israfı" olarak niteledi.

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY