14 Ekim günü Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde meydana gelen dehşet veren olayda, taksici Murat Karaca ve müşteri gibi davranan Mustafa G. arasında yaşanan trajik anlar, araç içi güvenlik kamerasına yansıdı. Karaca'nın 41 T 6018 plakalı taksiye binen Mustafa G., kısa sürede tartışmaya sürükledi ve silahını çıkardı. Gergin anlarda, Karaca'nın tabancayı almak için yaptığı hamle sırasında, Mustafa G. tarafından defalarca ateş açıldı. Taksi, yokuş aşağı kayarak bir pikap ve kamyonete çarparak durabildi. Ancak, Karaca bu acımasız saldırıda yaşamını yitirirken, saldırgan Mustafa G. olay yerinden kaçtı ve İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalandı.

Cinayetin sebebi olarak, Mustafa G.'nin iddia edilen bir yakınının Karaca'ya tokat attığı olayın yattığı öğrenildi.

Olayın hemen öncesine ait araç içi kamera görüntülerinde, Mustafa G.'nin taksiye biner binmez "Cemale niye yanlış yaptın" dediği ve silahını çıkardığı anlar kaydedilmiş. Murat Karaca ise şaşkın bir şekilde, "Cemal benim kardeşim, ben mi tokat attım" şeklinde karşılık veriyor. Mustafa G. ise, "Gidelim yanına bakalım kardeşin mi? Adam kardeşine tokat atar mı?" diye ithamda bulunuyor. Bu tartışmanın ardından Karaca, taksiyi durduruyor. Mustafa G. ise tehditlerine devam ederek, "Devam et kafana sıktırma, yürümezsen kafana sıkacağım. 3 dakikan var. Benim için fark etmez orası burası" diyor. Karaca ise, "Ben Niyazi amcanın ekmeğini yemiş adamım" şeklinde cevap veriyor. Mustafa G. ise, "Ekmeğini yediğin adamın oğluna niye tokat atıyorsun o zaman, ayıp değil mi sana? Abi dedik yola çıktık, adama karısının yanında niye tokat atıyorsun?" diye konuşuyor.

Telefona yanlışlıkla baktığı sırada tehdit edilen Karaca'nın yaşadığı korkunç anlar da görüntülere kaydedilmiş. Mustafa G., telefon çaldığında, "Telefona herhangi bir şeye bakarsan sıkacağım kafana, bak yazık olur sana" diyor. Karaca ise, "Şuna bakayım, Cemal abi" diyerek cevap veriyor ve tehdit ediliyor. Mustafa G. ise, "Ben sana söylüyorum, yazık olur sana" şeklinde devam ediyor. Karaca, "Sen hayırdır ya, biz sana abi diyoruz, sen bizim kardeşimize, kime güveneceğiz biz?" diye soruyor. Mustafa G.'nin, "Sen bana değil kardeşime yapıyorsun, atmadın mı tokat" ithamına Karaca, "Ben ona tokat atmadım" şeklinde yanıt veriyor. Kamera kayıtlarında Mustafa G.'nin, "Yetim miyiz? Hayırdır, biz sana yanlış mı yaptık kızına, karına bir şey mi yaptık, yürü sıkacağım" diye bağırdığı anlar da yer alıyor.

Araç içi kamerasına yansıyan daha da dehşet verici anlarda, Murat Karaca'nın arka koltuktaki Mustafa G.'nin elinden tabancayı almaya çalıştığı sırada, 10 el ateş edildiği ve Karaca'nın vurulduğu anlar görüntüleniyor. Kamera kaydının devamında, Mustafa G.'nin olay yerinden kaçtığı ve çevredeki vatandaşların, "Yakalayın onu, silahı var, polisi arayın, vurdu gitti" dedikleri anlar da yer alıyor.

Kaynak: İha