Kanada'nın Alberta eyaletinin kuzey kesiminde etkili olan orman yangınları, büyük tahliyelere neden oldu. Petrol zengini eyalette, ayrı bölgelerde beş farklı 'önemli orman yangınıyla' mücadele devam ediyor. Önemli bir orman yangını genellikle kamu güvenliği, topluluklar ve kritik altyapı için ciddi bir tehdit olarak kabul edilir.

DAHA DA BÜYÜYECEK

Kuzey Albert'te bulunan John D'Or, Fox Lake ve Garden River topluluklarında, yaklaşık 62.000 hektarlık alanı kapsayan ve 5.000 kişilik nüfusu barındıran bölgelerde tahliye emirleri yayınlandı. Alberta, 55'i kontrolden çıkmış 158 orman yangını olayının pençesinde, bu da yangının büyümeye devam etmesinin beklendiği ve henüz bir çevre sınırının belirlenmediği anlamına geliyor.

Britanya Kolombiyası'nın merkezinde orman yangını çıktı

YILDIRIM SEBEBİYLE

İlk yangının yıldırım düşmesi sonucu çıktığı ifade ediliyor. Bu arada, 319 aktif orman yangınının sürdüğü komşu British Columbia'da, iki göl arasında kontrol edilemeyen bir orman yangını nedeniyle tahliye emri çıkarıldı.

KONTROLDEN ÇIKTI

British Columbia'da kısa süre içinde 58 yeni orman yangını meydana gelirken, Shetland Deresi, Aylwin Deresi ve Komonko Deresi ciddi tehlike altında. Yetkililer, 3 bölgenin de tahliye alarmında olduğunu söyledi. Orman yangınlarının yarısından fazlası kontrolden çıktı.
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL