Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Volkswagen'in fabrika kapatmalarından kaçınması çağrısında bulundu. Habeck, "Buradaki fabrikalar faaliyetlerine devam etmeli" dedi. Açıklamaları, otomobil üreticisinin Almanya'daki sendikalarla onlarca yıldır yürürlükte olan istihdam güvenliği anlaşmasını feshetmesinin ardından geldi.


HİÇ KAPATILMADI


Volkswagen, Almanya'da hiçbir fabrikasını kapatmadı. 1988'den bu yana da dünyanın hiçbir yerindeki fabrikasını kapatmadı. Otomobil devinin, elektrikli araç üretimine geçişi yönetmekte zorlandığı iddia edildi.


REKABETTE ZORLANIYOR


Önemli Çin pazarındaki beklentilerin azalması ve yükselen Çinli otomobil üreticilerinin zorlu rekabeti nedeniyle sıkıntı yaşanıyor. Ekonomi bakanı, elektrikli otomobiller için yeni finansman önlemlerini duyurdu.


VERGİ TEŞVİKLERİ


Federal hükümetin şirket arabası olarak kullanılan elektrikli otomobiller için vergi teşvikleri planladığını söyledi. Ayrıca, hükümet daha fazlasının yapılıp yapılamayacağına da bakacak. Manager Magazin'in bir raporuna göre; VW orta vadede Almanya'da 30.000'e kadar işten çıkarma yapabilir. Şirket bu sayıyı doğrulamadı.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ