Ukrayna'nın ABD gibi müttefikleri, Rusya'ya karşı kullanılmak üzere tedarik ettikleri uzun menzilli silahların kullanımını kısıtlıyor. Askeri uzmanlar, bu kuralların F-16'ları daha savunmasız ve daha az etkili hale getirdiğini söyledi.


ETKİSİ AZALIYOR


Bunun nedeni, Rus silahlarının Batı'dan tedarik edilen savaş uçaklarını hedef alma konusunda daha özgür olması. Business Insider'a konuşan askeri uzmanlar; Batı'nın Ukrayna'nın Rusya'daki hedefleri nasıl vurabileceğine ilişkin kısıtlamalarının, Ukrayna'nın F-16 savaş uçaklarının etkisini azalttığını söyledi.


İZİN VERİLMİYOR


ABD de dahil olmak üzere Ukrayna'nın birçok müttefiki, Ukrayna'ya sağladıkları uzun menzilli silahları Rus topraklarındaki hedefleri serbestçe vurabilmek için kullanmasına izin vermiyor.


ÇOK DAHA ZOR


Bu; Ukrayna'nın, Rus saldırılarının çoğunun kaynağını yok edemeyeceği, bunun yerine her birini geldikçe durdurmaya çalışması gerektiği anlamına geliyor. Bu çok daha zor bir görev. F-16'ların cephe hatlarına yakın uçma yetenekleri azalıyor. Çünkü onları geriden koruyacak füzeler kullanılamıyor.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ