Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg'da düzenlenen Avrasya Kadın Forumu'nda yaptığı konuşmada, kadınların hem profesyonel başarıya ulaşmalarını hem de "büyük, çok büyük bir ailenin" temel taşı olmalarını sağlamayı amaçlayan hükümet politikasını övdü.


GÜZEL KALABİLİRLER!


Rus kadınlarının bunu kolayca başarabildiğini ve yine de "güzel, nazik ve çekici" kalabildiğini söyleyerek espri yaptı. Doğum oranları ise tabloyu gözler önüne seriyor. Rusya'daki doğurganlık oranı yaklaşık 1.4'tür.


FELAKET DEĞERLENDİRMESİ


Bu oran, nüfus yenileme seviyesi olarak kabul edilen 2.1'den hayli düşük... Kremlin yetkilileri Rusya'nın istatistiklerini "felaket" olarak nitelendirdi ve bu,  Ukrayna'daki savaş nedeniyle genç Rus erkekleri arasında daha yüksek ölüm oranına sahip bir zamanda geldi.


DEMOGRAFİK OPERASYON!


Bu ayın başlarında bir milletvekili devlet medyasına yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'da özel bir askeri operasyon başlatmaya karar verdiği gibi, ülkenin geleceğini güvence altına almak için içeride de "özel demografik operasyona" ihtiyacı olduğunu söyledi.


PARA ÖDENİYOR


Bazı bölgelerde yeni anne olan tam zamanlı öğrencilere para ödenirken, Moskova'da sağlık otoritesi doğurganlık testleri ve tedavilerine ücretsiz erişimin seviyesi genişliyor.
 

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ