Kâğıthane Hasbahçe’de gerçekleştirilen ve 4 gün süren Hatay Tanıtım Günleri, İstanbulluları eşsiz bir kültür ve lezzet yolculuğuna çıkardı. Etkinlikte, Hatay’ın mutfak kültüründen doğal güzelliklerine kadar birçok değeri sergilenirken, ziyaretçiler kentin özgün tatları ve kültürel performansları ile buluşma fırsatı yakaladı.
Hatay’ın yerel müzikleri eşliğinde gerçekleşen etkinlikte, bölgenin otantik tatları ve kültürel zenginlikleri gözler önüne serildi. Künefe, içli köfte, İskenderun döneri, kâğıt kebabı ve biberli ekmek gibi birbirinden lezzetli yiyecekler stantlarda ziyaretçilere ikram edildi. Ziyaretçiler, özellikle Hatay’ın ünlü tatlısı künefeye ve zeytinyağlı yemeklerine yoğun ilgi gösterdi.
Etkinlikle ilgili ŞOK Gazetesine açıklama yapan Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Hatay’ın tarihi, kültürü ve gastronomisiyle Türkiye’nin en özel şehirlerinden biri olduğunu belirterek, “Hem Hatay’ın kültürel zenginliklerini hem de muhteşem lezzetlerini İstanbullularla buluşturmak bizler için büyük bir mutluluk. Bu tür organizasyonlar, şehirlerarasındaki kültürel bağları güçlendiriyor. Türkiye’mizin dört bir yanındaki kıymetli şehirlerimizi Kâğıthane’de ağırlamayı sürdüreceğiz” dedi.