Manchester Crown Mahkemesi'nde görülen davada, Rebecca Joynes'un 15 yaşından itibaren iki öğrenciye taciz uyguladığı, ilk önce sosyal medya üzerinden mesajlaştıkları belirtildi. 30 yaşındaki şahıs daha önce bir çocukla dört kez cinsel ilişkiye girmekten ve başka bir çocukla iki kez cinsel ilişkiye girmekten suçlu bulunmuştu. Joynes, altı buçuk yıllık hapis cezasına çarptırılırken sanık sandalyesinde ağladı ve titredi.

9 YILLIK İLİŞKİDEN ÇIKTI

Duruşmada, Joynes'un dokuz yıllık bir ilişkiden çıktığında 28 yaşında olduğu ve genç okul çocuklarına yöneldiği söylendi. Dava boyunca Çocuk A ve Çocuk B olarak bilinen gençlerin kimliği yaşları sebebiyle açıklanmadı. Joynes, Çocuk B'nin bebeğini 2024'ün başlarında doğurdu ve minik bebek 24 saat içinde kendisinden alındı.

SONSUZA KADAR KURBANIM

Çocuk B, "Sevdiğim birine ihanet ettiğimi ve ifade vererek yanlış yaptığımı hissettim. Ama daha sonra tacizin ve kullanılan taktiklerin tam boyutunu fark ettim. Manipüle edildim. Cinsel ve ruhsal tacize uğradım. Sonsuza kadar Rebecca'nın kurbanı olacağım ve çocuğumuz aracılığıyla sonsuza kadar ona bağlı kalacağım" açıklamasında bulundu.

ERKEK VE KIZ ÇOCUKLARI NİYE FARKLI!

Joynes'un mahkum edilmesinin ardından yapılan bazı yorumlarda, erkeklerin ve erkek çocuklarının cinsel suçların kurbanı olması konusunda hala bir anlayış eksikliğinin olduğu belirtildi. Erkek bir öğretmenin reşit olmayan bir kızı taciz etmesi halinde çok daha fazla ceza alacağı kaydedildi. Ancak pedofili kadınların hedefindeki küçük oğlanlardaki yaptırımların yetersiz olduğu belirtildi.
 

Muhabir: SERKAN BAYAR