İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kültürel işbirliklerine olan bağlılığını vurgulayarak, Çatalca’da gerçekleştirilecek projelerin önemli sonuçlar doğuracağına inandığını ifade etti. Polat, bu işbirliğinin bölgenin kültürel mirasının korunması ve yaşatılması adına atılan büyük bir adım olduğunu belirtti.

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, İBB’nin restorasyon çalışmalarıyla Çatalca’nın tarihi değerlerine yeniden hayat kazandıracak olmasından mutluluk duyduğunu dile getirerek, geçmişle günümüz arasında bir köprü kuracaklarını belirtti. Güzel “Atalarımızdan aldığımız bu kıymetli mirası, torunlarımıza en iyi şekilde aktaracağız” diye ekledi.

YENİDEN HAYAT BULACAK

Güzel, işbirliğinin turizme katkı sağlayacağını da vurgulayarak, Kaleiçi Mahallesi'nde metruk durumdaki tescilli yapıların projelendirilmesi ve sokak sağlamlaştırması gibi önemli adımların atılacağını söyledi. Bu projelerle birlikte, hem can ve mal güvenliğinin sağlanması hem de ilçenin turizm potansiyelinin artırılmasını hedeflediklerini belirtti.

TARİHİ YAPILAR YERİNDE İNCELENDİ

Miras İşbirliği Protokolü öncesinde ve sonrasında, Mahir Polat, Erhan Güzel ve beraberindekiler ilçedeki tarihi yapıları yerinde inceledi. İnceleme sırasında, Jandarma Binası, Sivil Mimari Örnekleri, Kültür Evi, Mübadele Müzesi, Kaleiçi Cami gibi önemli yapılar ziyaret edildi. Ayrıca, Han Kalıntısı, Anastasios Surları, Topuklu Çeşmesi, Maliye Lojmanı ve Tarihi Çatalca Hamamı da incelenerek, korunması gereken eserler arasında yer aldı.
SENAY GÜNCAVAR

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR