Memorial Hermann Hastanesi'nden Doktor Sudha Tallavajhula, "Bebeklerin beyinleri daha az gelişmiş ve daha otomatik olduğu için yetişkinlerden daha fazla uykuyu ve rutini kabul ediyor" dedi.

BEYNİNİZ EĞİTİLEBİLİR

Tallavajhula, "İster uyku rutini ister başka bir rutin olsun, önemli olan şey; beynin tıpkı beden gibi eğitilebileceğidir" dedi. Tıpkı bebekler için olduğu gibi, yetişkinlerin de tutarlı bir uyku programı olmalı. Her gün aynı saatte kalkıp aynı saatte yatağa girilmelidir.

ARTIK ZAMANI GELDİ

Bu sadece daha iyi bir gece uykusu sağlamakla kalmaz. Bu rutine sahip olmak; beyninize dinlenme zamanının geldiğini bildirir. Uyku bozuklukları yetişkinlerde bebeklerden daha yaygındır. Ebeveynlerin çocukları haricinde kendileriyle de ilgilenmeleri gerekiyor.

ÇOĞU TEDAVİ EDİLEBİLİR

Doktor Tallavajhula, "Uyku bozukluklarını tespit etmek ve kronikleşmeden önce erken tedavi etmek önemlidir. Alkolden ve kafeinden uzak kalmak, elektronik cihazları kapatmak gibi bazı yollar var. Ancak bütün bunlara rağmen uyuyamıyorsanız bir uzmana görünün. İnanın çoğu uyku bozukluğu oldukça tatmin edici bir şekilde tedavi edilebilir. Yetişkinlerin uyku düzenleri, bebeklere oranla çok daha kötü" dedi.
 

Muhabir: Lila Okyanus