35 yıldan fazla deneyime sahip bir Kadın Doğum Uzmanı olan Len Kliman, "Hamilelik sırasında salatalara ekleyerek, yoğurt veya yulaf lapasına karıştırarak üzümleri güvenli şekilde tüketebilirsiniz. Hatta kırmızı üzüm, fetal beyin gelişiminde hayati bir rol oynayan demir içerir. Lif oranı yüksek olduğundan üzüm dışkıyı yumuşatmaya ve bağırsak hareketlerini gevşetmeye yardımcı olur. Üzüm, sağlıklı bir hamileliği destekleyen birçok vitamin ve besin içerir" diye konuştu.
C VE A VİTAMİNLERİ
Kliman, "Örneğin kendi sağlığınız ve bebeğinizin gelişimini desteklemek için yeterli miktarda C vitamini tüketmeniz önemlidir. Sadece 10 adet üzümde yaklaşık 1.5 miligram C vitamini bulunur. Üzüm ayrıca bebeğinizin vücut oluşumu ve göz gelişimi için çok önemli bir besin olan A vitamini içerir. Hamilelik sırasında yeterli miktarda A vitamini almamak, enfeksiyon nedeniyle çocuklukta ölüm olasılığının daha yüksek olmasıyla ilişkilendirilmiştir. Tabii ki üzüm miktarını abartmayın. Alerjiniz varsa veya üzüm yedikten sonra kendinizi iyi hissetmiyorsanız uzak durun. Her konuda olduğu gibi öncelikle doktorunuza danışın" dedi.