Kocaeli Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonda, 37 yaşındaki Mona Dahhan'ın karnından 15 kilogramlık kist çıkartıldı.


Gebze'de yaşayan Dahhan, 3 ay önce başlayan mide bulantısı ve ağrılar nedeniyle Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Hamile olduğunu düşünerek gittiği hastanede, yapılan kontroller sonucu hamile olmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Kocaeli Şehir Hastanesi'ne sevk edilen Dahhan, burada yapılan muayene ve tetkiklerde karnında büyük bir kist olduğu belirlendi.



Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Karanfil ve Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Çiftçi tarafından gerçekleştirilen zorlu operasyonla 15 kilogramlık kist çıkartıldı. Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Mona Dahhan, "Ameliyat sonrası karnımdan çıkan kisti görünce çok şaşırdım, başarılı bir ameliyat geçirdim şu anda kendimi iyi hissediyorum" dedi.


Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Karanfil, "Bu büyüklükteki bir kitle görmedim, bu yüzden çıkartırken çok heyecanlandım" şeklinde konuştu. Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Çiftçi ise, "Kitleyi çıkardıktan sonra kitlenin yaklaşık 40x35 santimetre boyutunda ve 15 kilogram ağırlığında olduğunu tespit ettik" ifadelerini kullandı. Patoloji sonuçları beklenirken, hastanın sağlık durumu iyi.

Kaynak: iha