Dex Forte, Türkiye'de sık kullanılan ilaç türlerinden bir tanesi. Ancak kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı şeyler mevcut. Öncelikle her ilacı kullanmadan önce uzman doktorun tavsiyelerini dikkate almanız gerekmektedir. Hiçbir ilacı ya da kas gevşetici kremleri yan etkilerini, ne işe yaradığını, ne olduğunu bilmeden ve uzman doktora danışmadan kullanmamaya dikkat etmeliyiz. Dex Forte nedir?, Dex Forte nasıl kullanılır?, Dex Forte ne işe yarar?, Dex Forte yan etkileri nelerdir? gibi soruların cevapları da merak ediliyor. Haberimizde bu soruların cevapları ve Dex Forte ilacı hakkındaki tüm detayları bulabilirsiniz.

DEX FORTE NEDİR?

İlk olarak Dex Forte nedir? sorusunun cevabını verelim. 50 mg olan Dex Forte, vücuttaji iltihaplanma ve alerjik reaksiyonların tedavisinde kullanılan bir kortikosteroid ilaç olarak bilinir. Bağışıklık sistemini baskılayan ilaç, iltihaplanmaya neden olan kimyasalların salınımını engelleyerek çalışır. İltihap giderici olarak adlandırılan ilaç grubundan bir ağrı kesicidir. 50 mg deksketoprofen içerir ve 20 ve 30 film kaplı tabletlik ambalajlar halinde satılır.

DEX FORTE NE İŞE YARAR?

Dex Forte'nin tanımını yaparak, ne işe yaradığını da aslında anlatmış olduk. Dex Forte ilacı kesinlikle doktor tavsiyesinde kullanılmalıdır. Doktorunuz reçete etmeden kullanmanız tavsiye edilmez. Ancak doktorlar şu durumlar Dex Forte'yi reçete ederler:

* Solunum yolu sorunları

* Eklem rahatsızlıkları

* Deri hastalıkları

* Alerjik reaksiyonlar

DEX FORTE NASIL KULLANILIR?

Dex Forte ilacının nasıl kullanıldığı sorusunun cevabı merak ediliyor. İşte Dex Forte ilacının kullanım şekli ve tüm detaylar:

* Dex Forte'u her zaman, tam olarak doktorunuzun söylediği şekilde almanız gerekir. 

* Bu ilaç genellikle yemeklerle birlikte alınmalıdır. Doktorun belirttiği doz aşılmamalıdır.

* Ağrının cinsine ve şiddetine göre önerilen doz genellikle 75 mg’dır (8 saatte bir 25 mg [1/2
tablet]). Günlük toplam doz 75 mg'ı geçmemelidir. 

* Tabletleri yeteri kadar su ile alınız. Ağrınız şiddetliyse ve ağrının daha hızlı rahatlaması gerekiyorsa, tableti, emilimi daha kolay olacağından aç karnına (yemekten en az 30 dakika önce) alınız.

DEX FORTE YAN ETKİLERİ 

Her ilacın bir takım yan etkileri bulunmaktadır. Dex Forte ilacının yan etkilerini de şu şekilde sıralayabiliriz: 

* Yüzde kızarıklık, 

* Mide bulantısı,

* Baş ağrısı,

* Uyku sorunları, 

* Ciltte döküntü,

* Görme problemleri, 

* Şişme ve nefes almada zorluk.
 

Editör: Orhan Duman