Harvard Üniversitesi tarafından 32 yıl boyunca gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre kuruyemiş tüketiminin kalp damar hastalıkları riskini yüzde 25 oranında azalttığı,...
Tam tahıllar, kuruyemişler, tohumlar, meyve ve sebze gibi belirli yiyecekleri düzenli olarak tüketmenin kanser riskini düşürdüğü biliniyor. İşlenmiş etler ve...
Kuruyemişler günlük protein hedeflerinize ulaşmanıza kesinlikle yardımcı olabilir. Bu hedef erkekler için günde 56, kadınlar içinse günde 46 gramdır... Ayrıca...
Kuruyemişlerin böbrek taşlarına neden olduğu sıklıkla söylenir. Çünkü oksalatlar açısından zengin olabilirler. Oksalatlar; kalsiyum gibi minerallerle bağlanabilen ve böbrek taşlarına...
Vitamin, mineral, posa, protein kaynağı olan kuruyemişler ve tohumlar adeta birer sağlık kaynağı. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, kalp sağlığından kansere,...
Kuruyemişler arasında öne çıkan Ceviz, içindeki bileşenler sebebiyle akrabalarından ayrılıyor. İnsan vücuduna inanılmaz derecede olumlu etkileri bulunuyor. Alerjisi olmayan herkes...