Anadolu Ajansı (AA), İsrail'in Gazze Şeridi'ne yoğun bombardımanı ve enerji ile iletişim altyapısına yönelik kısıtlamalarının ardından, AA'nın Gazze kent merkezindeki ekibi ile iletişimi son 3 saat içinde tamamen kaybetti.

İsrail ordusu, dün itibariyle Gazze kentinde yaşayan yaklaşık 1,1 milyon kişinin bölgenin güneyine tahliye edilmesini talep etti. İsrail yönetimi, bu süre sona erdikten sonra bölgede daha yoğun bir askeri müdahale gerçekleştirme planları yapıyor.8 Ekim tarihinde İsrail, Gazze'ye yönelik su, elektrik, gıda ve temel hizmetleri kesme kararı almıştı.

Sanki devlet değil mühimmat deposu! İsrail’in bombası da bitmiyor Sanki devlet değil mühimmat deposu! İsrail’in bombası da bitmiyor

İsrail savaş uçakları Filistinlilerin bayram sevincini çaldı

Gazeteciler de bu çatışmalardan etkileniyor; İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 7 Ekim'den bu yana 9 gazeteci hayatını kaybetti. Son olarak, Lübnan hükümetinin açıklamasına göre, İsrail ordusu, ülkenin güneyindeki Alma Şaab beldesinde gerçekleşen bir saldırıda Reuters haber ajansından kameraman İssam Abdullah'ı kaybetti. Aynı olayda Al Jazeera ve AFP muhabirleri de yaralandı.

İşte libidosu en yüksek burçlar! Cinsellik onlar için vazgeçilmez bir tutku İşte libidosu en yüksek burçlar! Cinsellik onlar için vazgeçilmez bir tutku

İsrail Filistinli göstericiler ve aktivistler üzerindeki baskıyı artırdı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla geniş kapsamlı bir saldırı başlattı. Bu çerçevede Gazze'den İsrail'e binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'nı ele geçirdi. Silahlı gruplar daha sonra İsrail içindeki yerleşim yerlerine sızdı. İsrail ordusu ise Gazze Şeridi'ne savaş uçaklarıyla saldırdı.

Rus bakanlık görevlisi İstanbul'da ölü bulundu! Rus bakanlık görevlisi İstanbul'da ölü bulundu!

İsrail saldırılarının hedefi olan Filistinli sivillere göre Gazze'de  savaştan öte bir katliam yaşanıyor

Bu çatışmalarda İsrail'de 1300 kişi hayatını kaybetti, 3,436 kişi yaralandı. Gazze'de ise 614'ü çocuk, 370'si kadın olmak üzere 1,900 kişi yaşamını yitirdi, 7,696 kişi yaralandı. Batı Şeria'da ise 51 Filistinli, İsrail güçleri ve yerleşimcilerin saldırılarında öldü.

Kaynak: AA