Bölgedeki AA muhabirinin aktardığına göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin hem doğu hem de batı kesimlerini, savaş gemileri, tanklar ve topçu atışlarıyla hedef aldı. Aynı zamanda İsrail savaş uçakları, gece boyunca Gazze'nin her bölgesini yoğun bir şekilde bombaladı.

Özellikle Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan Cibaliye Mülteci Kampı, Beyt Lahye ve orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı gibi nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu bölgeler, İsrail saldırıları sonucu birçok ölü ve yaralıyla karşı karşıya kaldı.

Haber peşindeydiler! İsrail Türk gazetecileri de mi öldürdü? Haber peşindeydiler! İsrail Türk gazetecileri de mi öldürdü?

Emeklilikte prim ve yaş şartları değişti! Emeklilikte prim ve yaş şartları değişti!

Gazze'deki İsrail saldırılarından kaçan 35 bin Filistinlinin, Şifa Hastanesi ve çevresine sığındığını Şifa Hastanesi Genel Müdürü Muhammed Ebu Selime açıkladı. Ebu Selime, Gazze Sağlık Bakanlığının resmi Facebook sayfasından konuyla ilgili bilgi verdi.

Bakanlığın Facebook sayfasında ayrıca, evlerini terk ederek güvenli bölgelere sığınmaya çalışan Filistinlilerin yollarda hedef alındığı görüntüler paylaşıldı. Bu görüntülerde Filistinlileri kurtarmaya çalışan ilk yardım ekiplerinin saldırıya uğradığı anlar da kaydedilmişti.

Dün, İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilere bölgenin güneyine geçmeleri çağrısında bulunmuştu. Bu çağrının ardından binlerce kişi, güvenli bölgelere sığınmak amacıyla Şifa Hastanesine yönelmişti.

Rus bakanlık görevlisi İstanbul'da ölü bulundu! Rus bakanlık görevlisi İstanbul'da ölü bulundu!

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail askerleri, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentine baskın düzenleyerek binaların çatısına keskin nişancılar yerleştirdi. Bu baskınlar sırasında İsrail güçleri ile silahlı Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. Nablus'ta da benzer baskınlar düzenlendi ve Hamas Hareketi yetkilileri gözaltına alındı. Cenin ve Nablus'un yanı sıra Eriha'daki Akabe Cebr Mülteci Kampı, Silvad beldesi ile Beytüllahim'deki Ayide Mülteci Kampı ve Merah Rabah köyüne de baskınlar yapıldı.

Batı Şeria'da yaşanan bu olaylar, Gazze'deki saldırılarla eş zamanlı olarak gerilimi artıran bir gelişme olarak kaydedildi. İsrail ordusu, sadece cuma günü Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde 16 Filistinliyi öldürmüştü. Bu tarihten itibaren ise Gazze'ye saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da öldürülen Filistinlilerin sayısı 51'e yükseldi.

İsrail, Reuters muhabirini öldürdü! Korkunç anlar kamerada! İsrail, Reuters muhabirini öldürdü! Korkunç anlar kamerada!

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinden gelen Hizbullah'a ait İHA'ları düşürdüklerini ve aynı zamanda İsrail uçağını hedef alan karadan havaya fırlatılan bir füzenin de düşürüldüğünü açıkladı. Gergin bir durumda olan bölgede Hizbullah'ın faaliyetlerinin yakından izlendiğini belirten ordu yetkilisi, Hizbullah'dan henüz bir açıklama gelmedi.

Bakan Yerlikaya paylaştı: 1'i turuncu, 1'i gri kategori.. Bakan Yerlikaya paylaştı: 1'i turuncu, 1'i gri kategori..

Ayrıca İsrail ordusu, Lübnan'dan İsrail topraklarına sızmaya çalışan bir grup silahlı unsurun İHA ile vurulduğunu açıkladı. Bu olayların yanı sıra İsrail-Filistin çatışması Gazze Şeridi'nde şiddetli bir savaşa dönüşürken, İsrail-Lübnan sınırı da tekrar gerilmiş durumda. Bölgedeki gerginlik sadece ordular arasında değil, gazetecilere yönelik saldırılara da sahne oluyor. Lübnan'ın güneyinde İsrail sınırına yakın bir bölgede gerçekleşen bir saldırıda Reuters haber ajansından kameraman İssam Abdullah hayatını kaybetti ve diğer gazeteciler yaralandı.

İsrail-Filistin çatışması, Gazze'den İsrail'e atılan binlerce roketle başlamış ve silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki bir sınır kapısını ele geçirmişti. İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne hava saldırıları başlatmıştı. Çatışmaların başlangıcından bu yana İsrail ve Filistin bölgelerinde birçok can kaybı yaşanmış durumda.

Kaynak: AA