Güneşten korunmak yıl boyunca önemlidir. Ancak özellikle dışarıda daha fazla zaman geçirdiğiniz yaz aylarında ekstra dikkatli olmanız gerekir. Güneş kremi sürülürken en çok unutulan vücut bölgeleri arasında saç derisi, göz kapakları, kulaklar, dudaklar, eller ve ayaklar yer alıyor.

GÖMLEK YAKALARI!

Güneş yanıklarını önlemek için uygulamanız gereken ek eylemler arasında şapka takmak ve dışarıda olduğunuzda mümkün olduğunca gölgede kalmak yer alır. Dermatolog Ivy Lee; gömlek yakaları ve kolları, şort uçları ve çorapların bitim yerleri gibi giysilerin manşet ve dikiş bölgelerinin de sıklıkla göz ardı edildiğini belirtti. Bu bölgelerin güneş yanığının yaygın olarak görüldüğü yerler olduğunu söyledi.

CİLT KANSERİ RİSKİ

Bazı insanlar vücudun hangi bölgelerinin güneş kremine ihtiyacı olduğunu bilmiyor. Ancak saç deriniz, göz kapaklarınız, kulaklarınız, dudaklarınız, ellerinizin arkası ve ayaklarınızın üst kısmı aslında çok fazla güneşe maruz kalıyor. Bu bölgeler, güneş hasarına karşı özellikle risk altında ve aslında cilt kanseri gelişimi için yüksek riskli bölgeler...

ELLERE EKSTRA DİKKAT

Güneş kremini tekrar sürmek de önemlidir. Dermatolog Ivy Lee, "Her iki saatte bir ve özellikle terliyor veya yüzüyorsanız daha sık güneş kremi sürmek iyidir. Özellikle ellerinize dikkat edin. Çünkü yaz aylarında sık sık yıkıyoruz. Doğal olarak üzerindeki güneş kremini de temizliyoruz" şeklinde konuştu.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül