Yunanistan Kültür Bakanlığı; Girit'te ortaya çıkarılan 4000 yıllık yapının, görkemli sarayları, gösterişli sanatı ve esrarengiz yazı sistemiyle Minos Uygarlığı'ndan kalma benzersiz ve son derece ilginç bir keşif olduğunu söyledi.

Yukarıdan bakıldığında devasa bir araba tekerleğini andıran labirent benzeri binanın kalıntıları, arkeologlar tarafından yakın zamanda yapılan bir kazı sırasında gün ışığına çıktı. Bu alan, yapım aşamasında olan yeni  havalimanına hizmet verecek bir radar istasyonu için tahsis edilmişti.

FARKLI YER BAKACAĞIZ

2027'de açılması planlanan havalimanı, yılda 18 milyona kadar yolcuyu ağırlayacak şekilde tasarlandı. Ancak ortaya çıkan keşif, bu projeye ciddi anlamda darbe vurabilir. Arkeologlar tepedeki yapının ne işe yaradığını henüz bilmiyorlar. Halen kazı aşamasındadır.

Bakanlığın açıklamasına rağmen bilinen hiçbir Minos Uygarlığı belirtisi yok. Uzmanlar şimdilik bunun ritüel veya dini bir işlev için kullanılmış olabileceğini düşünüyor. Bakan Lina Mendoni, radar istasyonu için farklı bir yer aranırken bu yapının korunacağının sözünü verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ