Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Ekim’de taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini yayınladı ve ürünlerinde domuz eti tespit edilen işletmelerin isimleri kamuoyu ile paylaşıldı. Ancak bir et firmasının daha domuz eti listesinde yer aldığı ve bu firmanın konuyu mahkemeye taşıyarak yürütmeyi durdurma kararı aldığı oraya çıktı. 

Ürünlerinde domuz eti tespit edilen işletmeler gündemdeki yerini korurken, ünlü köfte zincirinin mahkeme kararı aldırarak isminin açıklanmasını engellemesi tepkilere neden oldu.

BAHSİ GEÇEN İŞLETME KÖFTECİ YUSUF MU?

Türkiye’nin konuştuğu konuya gazeteci Fatih Altaylı da değerlendirdi.  Altaylı, isminin açıklanmasını mahkeme kararıyla engelleyen firmanın Türkiye’nin en meşhur köftecisi olduğunu ve 200’e yakın şubesi olduğunu belirtti. İşletmenin günde 100 tona yakın köfte ve döner üretip sattıklarına dikkat çeken Altaylı, 'O firmaya büyük zarar verebilecek bir iş. Mahkeme kararıyla bu yayını durdurmuşlar. Burada garip olan şu, bunca firma durduramıyor da bunlar nasıl durduruyor? Bu çok meşhur bir köfteci. Adını burada veremiyoruz. Yarın bir gün tazminat davası açarlar diye kimse de veremiyor. Onlar da büyük ihtimalle adları duyulacak diye ‘yusuf yusuf’ korkuyorlardır. Zannediyorum ki, hiçbir zaman o firmanın adı en azından mahkeme sonuçlanıncaya kadar duyulmayacaktır.' dedi. 

Sosyal medyada söz konusu işletmenin Köfteci Yusuf olduğu iddia edilirken, Altaylı’nın da ‘yusuf yusuf’ benzetmesi yapması iddiaları güçlendirdi.

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY