Çocuk cinayetleri ve çocuk istismarına karşı Araştırma Komisyonu kuruldu… Genel Kurul'da siyasi partilerin, "çocukların her türlü şiddet, ihmal ve istismardan korunarak akıl, ruh ve beden sağlıklarının gelişimi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi" amacıyla TBMM Başkanlığına sunulan Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergeleri birleştirilerek ele alındı. Görüşmelerin ardından komisyon kurulması kabul edildi. Tüm siyasi partiler olumlu yönde oy kullanırken 22 üyeden oluşacak komisyonun çalışma süresi 3 ay olacak ve Ankara dışında da çalışabilecek.

ÇOCUĞA İSTİSMAR İKİYE KATLANDI

Parti temsilcileri, son dönemde öldürülen bazı çocukların yaşadığı süreçleri anlatarak çocukları tüm kötülüklerden koruyacak bir sistem inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2020'den beri mağdur çocuk sayısında yüzde 42, suça sürüklenen çocuk sayısında da yüzde 57 artış olduğunu kaydeden milletvekilleri "Nedenlerini anlamak ve o nedenleri ortadan kaldırmak zorundayız. 2015-2023 arasında çocuğa cinsel istismar sayısı ikiye katlanmış" ifadelerini kullandılar. 

Kaynak: AA