Trendyol Süper Lig devi Fenerbahçe’nin tabiri caizse dinamosu olan Fred bu sezona da iyi bir başlangıç yapmıştı. Kanarya’da 2’nci sezonunu geçiren başarılı oyuncu kısa sürede farkını ortaya koymuştu. Taraftarın sevgilisi olan Brezilyalı aldığı haberle adeta şoka uğradı.

FRED’İN PİYASA DEĞERİNDE DÜŞÜŞ

Fenerbahçe’de başarılı performansıyla birçok önemli kulübü peşine takan Fred için işler tersine döndü. Transfermarkt’in son piyasa değeri güncellemesi Fred’e yaramadı. Güncellemeden önce 17 milyon euro piyasa değeri olan 31 yaşındaki oyuncunun değeri 15 milyon euroya geriledi. Bu gelişme Fenerbahçe Kulübü’nün de güncel piyasa değerini olumsuz etkiledi.

50 MİLYONA KADAR ÇIKMIŞTI

Fenerbahçe’nin geçtiğimiz sezon başında Manchester United’dan kadrosuna kattığı Fred’in o dönem güncel piyasa değeri 20 milyon euro olarak gösteriliyordu. Şu an piyasa değeri 15 milyon euro olan yıldız orta saha oyuncusu kariyerinin en yüksek piyasa değerine Manchester United’da ulaşmıştı. 1.69 boyundaki oyuncu, 2018 yılında piyasa değerini tam 50 milyon euroya çıkartmayı başarmıştı.

Editör: Bedirhan Altundağ