İstanbul İtfaiyesinden elde edilen bilgilere göre, itfaiye ekipleri toplamda 102.084 olaya müdahale etti. Bu olayların arasında 18.811 yangın, 5.464 arama/kurtarma, 255 su tahliyesi ve 15.068 hayvan kurtarma vakası yer alıyor. Ayrıca, 38.682 acil sağlık hizmeti verildi. Diğer itfai olayları ise toplamda 23.804 olarak kaydedildi.

İtfaiye ekipleri, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla her zaman hazırlıklı durumda bulunarak, kent genelinde acil durumlara anında yanıt verdi. Yangınlarla mücadele ederken aynı zamanda arama-kurtarma faaliyetleri, su tahliyesi ve hayvan kurtarma da yaptı.

ÖNCE TEDBİR

İstanbul İtfaiyesi Daire Başkanı Remzi Albayrak ŞOK Gazetesine yaptığı açıklamada “ İşimiz sorumluluk ve özveri gerektiriyor. Her bir olay, bizim için bir rakam değil, bir hayat kurtarmak. Bu süreçte, modern ekipmanlarımız ve eğitimli personelimizle halkımızın güvenliğini sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Bütün vatandaşlarımızı, yangın güvenliği konusunda bilinçlenmeye ve gerekli önlemleri almaya davet ediyorum. İstanbul İtfaiyesi 7/24 göreve hazır ama önce tedbir ” dedi.

Kaynak: SELDA ŞANLI