Sözcünün haberine göre. Finlandiya’nın Espoo kentinde, buz hokeyinin tanınmış isimlerinden Janne Puhakka, erkek arkadaşı Rolf Nordmo tarafından öldürüldü. Puhakka’nın ayrılık kararı aldığı gün yaşanan olayda, 66 yaşındaki partneri tarafından silahla vurularak hayatını kaybettiği bildirildi.

OLAYIN DETAYLARI

Polis, Puhakka’nın cansız bedenini evde, başından av tüfeğiyle vurulmuş halde buldu. Evdeki tek kişi olan Nordmo, ilk ifadesinde suçu reddetti ancak sorgu sırasında cinayeti itiraf etti. Nordmo, olay sonrası gözaltına alınarak mahkemeye sevk edildi.

Eşcinsel hokeyci aşk cinayetine kurban gitti - Resim : 1

İLİŞKİ KRİZİ VE TRAJİK SON

Janne Puhakka, Finlandiya'da  olduğunu açıklayan ilk profesyonel hokey oyuncusu olarak tanınıyordu. 29 yaşındaki sporcu, 10 yıldır birlikte olduğu partneriyle yaşadığı krizler sonucu ayrılma kararı almıştı. Ancak, son buluşmalarında trajik bir şekilde hayatını kaybetti.

KASITSIZ ADAM ÖLDÜRMEDEN PLANLI CİNAYETE

Başlangıçta Nordmo hakkında "kasıtsız adam öldürme" suçlamasıyla işlem başlatıldı. Ancak olayın detayları ortaya çıktıkça cinayetin planlı ve özellikle zalim bir şekilde işlendiği belirlendi ve suçlama "kasten adam öldürme"ye çevrildi.

Eşcinsel hokeyci aşk cinayetine kurban gitti - Resim : 2

SPOR CAMİASINDA DERİN ÜZÜNTÜ

Puhakka’nın ölümü, Finlandiya spor camiasında ve insan hakları savunucuları arasında büyük üzüntü yarattı. Finlandiya İnsan Hakları Derneği, Puhakka’nın insan hakları ve eşitlik adına yaptığı çalışmaların hatırlanacağını belirterek, olayın tam anlamıyla aydınlatılması için saldırganın en ağır cezayı alması çağrısında bulundu.

Kaynak: sozcu.com.tr