Yusuf Atala, Yalova merkezli devre mülk dolandırıcılığı operasyonu kapsamında gözaltına alınan isimler arasında yer alıyor. Yalova, Adana, İstanbul, Kütahya ve Aydın'da eş zamanlı düzenlenen operasyonla, binlerce vatandaşı "devre mülk tatili" vaadiyle dolandıran suç şebekesi çökertildi. Gözaltına alınan 29 kişi arasında, Yaprak Dökümü, Kampüsistan ve Pis Yedili dizilerindeki rolleriyle tanınan sinema oyuncusu Yusuf Atala da bulunuyordu.Yusuf Atala ve diğer zanlılar, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından Yalova Adliyesi'ne sevk edildi.

AA-20240613-34861401-34861395-YALOVA_MERKEZLI_DEVRE_MULK_DOLANDIRICILIGI_OPERASYONUNDA_YAKALANAN_29_SUPHELI_ADLIYEDE

İki yıl önce Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı, "devre mülk tatili" adı altında binlerce insanın mağdur edildiği iddiaları üzerine bir soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında, Termal ilçesinde bulunan bir termal otelin, kısa mesaj ve internet paylaşımlarıyla "Ücretsiz tatil kazandınız" vaadiyle insanları çekip devre mülk hissesi satarak, ardından çeşitli bahanelerle tatil yapmalarına izin vermedikleri ve aidat ödemek istemeyenleri icra ile tehdit ettikleri öne sürülen bir suç şebekesinin faaliyetleri inceleniyordu.

JHHL

10 Haziran'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Yalova, Adana, İstanbul, Kütahya ve Aydın'ın Kuşadası ilçesinde eş zamanlı baskınlar düzenlenmişti. Bu operasyonda, şirketin yöneticileri başta olmak üzere toplam 29 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ