İsmailağa’da yaşanan lider kim olacak tartışmaları sonrası Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa’dan uzaklaştırıldı. Bunun üstüne Cübbeli Ahmet İsmailağa’dan ayrılan diğer gruplarla kendi cemaatini kurdu.

İslamcı camia içinde yaşanan bu tartışmalar iki hafta önce Cübbeli Ahmet’e yönelik saldırı girişimi ile başka bir boyuta da ulaşmış oldu.

Ahmet Mahmut Ünlü, geçen hafta İkitelli’de bir dini sohbetten çıkarken, sakallı ve cübbeli bir kişinin saldırısına uğradı. Ünlü şans eseri saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Bu da İsmailağa’nın bu saldırıda bir parmağı olup olmadığı sorularını gündeme getirdi.

Halk TV'den gazeteci İsmail Saymaz yaşanan bu olaylarsan sonra Cübbeli Ahmet ile konuyla ilgili bir söyleşi yaptı.

Cübbeli Ahmet ise Saymaz’ın sorularına dikkat çekici cevaplar verdi.

İBDA-C ile İsmailağa yakınlaştı

Cübbeli Ahmet, Nakşibendiliğin bir kolunun radikalleştirileceğini ifade ederken İBDA/C ile İsmailağa yakınlaşmasına vurgu yaptı.

Cemaatin eleman eksiğini İBDA-C’den karşıladığını söyleyen Cübbeli Ahmet, “Adam kalmayınca bir baktık, İsmailağa’da aşhanede yemek yiyenler İBDA/C el işaretleri yapıyor altı-yedi kişi birden. Müdahale etmiyorlar” ifadelerini kullandı.

Söyleşinin ilgili kısmı şöyle:

İsmailağa ile İBDA/C arasında yakınlaşmadan bahsediyorsunuz? İddianıza açıklık getirir misiniz?

İsmailağa’yı biz zayıflattık. Cemaatin ekserisi Mahmut Efendi Hazretleri tarafında kaldı. İbrahim Efendi’nin baş emirliğini tanıdı. (Not: İsmailağa’dan ayrılan Cübbeli Ahmet ve beraberindekiler İbrahim Uslu’yu baş emir seçerek, Müceddit Mehmet Efendi Cemaati’ni kurdu.) Kuyruk acısı var. Cemaat gelmemesi demek, para gelmemesi demektir. Para gelmemesi demek, maaş verememek demektir. Maaş verememek demek, çökmek demektir.

Kimseye kota koymadım. Ben çıktım, konuştum. Sen de delilin ve hatibin varsa, çıkar, konuşurdun. İsteyen sana gelirdi. Yüzde 95’i döndü bu tarafa. Kuyruk acısından sonra adam kalmadı. Adam kalmayınca bir baktık, İsmailağa’da aşhanede yemek yiyenler İBDA/C el işaretleri yapıyor altı-yedi kişi birden. Müdahale etmiyorlar.

Ondan evvel bizim HAYDER bombalandı. Ses bombası atıldı. Bir sene önce.

Kim bombaladı?

İşte o da meczup. Bir gün evvel kitapçıya, derneğe girmiş. Etüt etmiş.

Bombalayan İsmailağa'dan mı?

İlgililere sorduk. “Meczubun biri” (dediler.) Bomba atan hapiste. Evinde arama yapıyorlar, bomba imalatı şeyi çıktı. Nasıl meczup oldu, bomba imalatı yapan? Yine özel bilgilerde, İsmailağa'ya giden gelen biri.

İBDA/C ile bağı olabilir mi?

Yok, resmiyette kurulmadı.

İsmailağa ile İBDA/C arasında bir yakınlaşma mı var?

Şu anda aşırı. Mahmut Eren, İBDA/C’nin adamlarından birini ziyarete gitti. Çekinme yok. Muhittin Ödemiş. Şu anda İsmailağa’nın 20 gazetecinin önüne çıkardığı hoca. Şimdi Tweet atıyor bana, “İBDA erlerine iftira atıyorsun” diye. İkinci bir tweet atıyor; “İBDA akıncıları.”

İBDA/C, yıllar önce İsmailağa'ya bomba atmamış mıydı?

Tekbir Giyim’e atıldı.

Niye atmışlardı?

Silah parası istemişler cihat yapıyoruz diye.

Kaynak: HALK TV