Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan İnsan Hakları Eğitim Kampı'nda ilginç açıklamalarda bulundu. Erdoğan kendisinin de yararlandığı EYT düzenlemesini 'felaket' olarak nitelendirdi.

Bilal Erdogan Aa 2188215

Bilal Erdoğan'ın EYT'den nasıl yararlandığı ve hangi işlerde çalışarak, prim gün sayısını doldurduğu ise tartışma konusu oldu. Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı ve 'Bilal Erdoğan, EYT’den yararlandığını söylüyor. Bilal Bey, 23 Nisan 1981 doğumlu. EYT’den yararlanması için 9 Eylül 1999’dan önce sigortalı olması gerekir. 17-18 yaşında ne iş yapmış da sigortalı olmuş? Bildiğim kadar o tarihte öğrenciydi. Bilal Bey’in bu durumu açıklaması lazım.' ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

Bilal Erdoğan konuyla ilgili; 'Gençler burada aldatıldı. Ben de EYT'ye (emeklilikte yaşa takılanlar) hak kazandım bu arada, karşı olmama rağmen. 42-45 yaşındakiler emekli oldu. Kim ödeyecek onların maaşını? Siz ödeyeceksiniz. Çalıştığınız süre boyunca erken emeklilerin maaşını ödeyeceksiniz. Kandırıldık mı? Kandırıldık. EYT büyük bir felaketti. Bu kirli muhalefet anlayışıyla, siyasetin popülizme zorlanmasıyla bunlar mümkün hale geldi. EYT kötüyse, yanlışsa yanlış olduğunu söyleyebilen bir nesil olması lazım. O 43 yaşındaki emekli ölene kadar o maaşı alacak. Daha iyi bir şey düşünelim, yerine alternatif önerelim.

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY