Yapılan bir araştırmaya göre; üniversite mezunu olmayan ABD'li yetişkinlerin yaklaşık dörtte biri, hiç yakın arkadaşlarının bulunmadığını söyledi. Üniversite diploması olmayan kişiler, üniversite mezunu yetişkinlere kıyasla, parklara veya restoranlara gitmek gibi sosyal aktivitelere daha az katıldıklarını bildirdiler.

1990'LAR İYİYDİ

Bulgular; yalnızlık ve sosyal izolasyonlardaki artışların ortasında açıklandı. 1990'lardaki rakamlara bakıldığında ise durum daha da kötü hale geliyor. Çünkü o yıllarda seviye neredeyse aynıydı: Üniversite mezunları için sadece %2 ve olmayanlar için %3...

SINIF AYRIMI GİBİ!

Ancak yeni anket; yüzdelerin, özellikle de üniversiteden mezun olmayanlar arasında arttığını gösterdi. İnsanların sosyal katılım ve bağlantı seviyelerinde bir tür sınıf ayrımı oluştuğu fark edildi. Lise diploması veya daha düşük eğitim seviyesine sahip ABD yetişkinlerinin neredeyse dörtte biri yakın arkadaşlarının olmadığını söyledi.

6.600 KİŞİDEN

Bulgular; kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan American Life Survey Center tarafından gerçekleştirilen ve yaklaşık 6.600 yetişkin üzerinde yapılan bir anketten elde edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ