Güneşli günler kavurucu sıcağa dönüştüğünde, vücudunuzun en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için dikkatli olmalısınız. Bu daha sıcak aylarda seçtiğiniz yiyecek ve içecekler susuzluğun tehlikeli etkilerinden kaçınmanıza ve daha rahat olmanıza yardımcı olabilir. İyi haber mi? Bu yiyeceklerin çoğu zaten yazın yönelebileceğiniz yiyeceklerdir. Diyetisyen Christopher Mohr, "Sıcak bir günde buzlu içecek içerek geçici bir rahatlama hissedebilirsiniz ancak vücudunuz aslında serinlemiyor" dedi.

ÇOK FAZLA DEĞİŞTİRMEZ

Mohr, "Soğuk yiyecek/içecekler, ağzınızdaki ve boğazınızdaki sıcaklığı düşürerek bir süreliğine daha serin hissetmenizi sağlayabilir. Sıcak bir günde güzel ve hızlı bir çözümdür, ancak genel vücut sıcaklığınızı çok fazla değiştirmez. Bunun nedeni vücudunuzun iç sıcaklığını korumak için mücadele etmesidir. Bu yüzden vücudunuz sıcakken terlemenize (vücudunuzu serinletmek için) ve soğukken titremenize (ısı üretmek için) neden olur"  dedi.

SİSTEM AŞIRI YÜKLENİR

Çoğu zaman, sıcak bir günün vücut sıcaklığınızı yükseltmesi pek olası değildir. Bu da genellikle bir hastalık veya enfeksiyonla mücadele ettiğinizde olur. Ancak, yüksek sıcaklıklara, yoğun fiziksel aktiviteye veya susuzluğa uzun süre maruz kalmak, vücudumuzun soğutma sisteminin aşırı yüklenmesine ve iç sıcaklığımızın değişmesine neden olabilir.

TEDAVİ EDİCİ DEĞİLDİR

Bu, ısı bitkinliği veya ısı çarpması gibi ısıyla ilgili hastalıklara neden olan şeydir. Soğuk içecekler tedavi edici değildir. Eğer sıcaklıkla ilgili hastalık belirtileri gösteriyorsanız en kısa sürede tıbbi yardım almalısınız.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül