Acil servisler, Güney Afrika'nın doğusundaki KwaZulu-Natal eyaletinde çıkan orman yangınıyla mücadele ederken altı itfaiyecinin hayatını kaybettiğini, ikisinin ise durumunun kritik olduğunu söyledi. Acil servis sözcüsü Roland Robertson, doğu kıyısındaki Durban şehrinden yaklaşık 130 kilometre içeride bulunan Boston kasabası yakınlarındaki yangında üç itfaiyecinin hayatını kaybettiğini söyledi.

KISA SÜRE SONRA

Robertson, üç itfaiyecinin daha tedavi edildiğini ve solunum cihazına bağlandığını, ancak hastaneye kaldırıldıktan kısa bir süre sonra hepsinin öldüğünü açıkladı. Bir itfaiyecinin hastanede solunum cihazına bağlı, bir diğerinin ise ağır yaraları olduğu belirtildi.

KONTROL EDİLEMİYOR

Şiddetli rüzgarlar ve kuru zeminin yangınların kontrol edilmesini zorlaştırdığı öğrenildi. Bazı kaçak avcıların da bölgedeki hayvanları bulundukları yerden çıkarmak için yangın çıkardığı belirtildi. Bu esnada avcılar da yaralandı. Yerel yönetim, son bir haftadır sıcaklık ve rüzgar nedeniyle KwaZulu-Natal eyaletinin diğer bölgelerinde çıkan orman yangınlarında en az yedi kişinin öldüğünü bildirdi.

YAYGIN HASARLAR

Yangınlar; Güney Afrika'nın diğer tarafında çok sayıda fırtınanın etkili olduğu, şiddetli rüzgarlara ve sellere yol açtığı bir dönemde ortaya çıktı. Son 10 günde okyanustan gelen bir dizi soğuk cephe, ülkenin güneybatı ucundaki Cape Town ve çevre bölgelerde yaygın hasara yol açtı.

Kaynak: HABER MERKEZİ