Siyah-Beyazlılar, uzun bir süredir Steven Berghuis için pazarlıklarını sürdürüyordu. Tarafların büyük oranda anlaştıkları öğrenildi. Sadece bazı bonus maddeleri üzerinde pazarlıklar yapılıyor.

Hollanda ekibiyle 30 Haziran 2025'e kadar sözleşmesi bulunan tecrübeli futbolcu konusunda Ajax'ın sorun çıkarması beklenmiyor. 4-5 milyon euro karşılığında kulüpler orta yolu bulacak. Oyuncu da kariyerinde yeni bir adım atmaya hazır durumda... Hollandalı yıldız, düzenli forma süresi almak istiyor.

VATANDAŞI TAKIMIN BAŞINDA

Geçtiğimiz sezon ligde 20 karşılaşmaya çıkan 1.82 boyundaki futbolcu, 5 gol-8 asistlik bir performans sergiledi. 2021'de 5.5 milyon euro karşılığında Feyenoord'dan Ajax'a transfer olan Berghuis, kariyerinin tamamına yakınını Hollanda'da geçirdi. Tek yurt dışı deneyimini Watford'da yaşadı.

Hollanda Milli Takımı'nda da 46 kez forma giyen yıldız isim, ülkesi adına 2 gol kaydetti.  Vatandaşı Giovanni van Bronckhorst'un Kartal'ın başına geçmesinin ardından Berghuis'in de transfer konusunda daha hevesli duruma geldiği öğrenildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ