Batık ayak tırnağı; tırnağınızın kenarının parmağınızdaki deriye doğru uzadığı, rahatsız edici ancak yaygın bir durumdur. Bu genellikle, ayak baş parmağını etkiler. Ağrı, şişlik ve kızarıklığa ek olarak, batık ayak tırnakları bazen enfeksiyona yol açabilir.

GÜVENLİ DEĞİL

Batık bir ayak tırnağını kendiniz kesmek isteyebilirsiniz. Ancak bunu yapmak güvenli değildir. Evde kullanılan aletler steril değildir, bu nedenle batık tırnağınızı evde çıkarmak cildinize zararlı bakteriler sokabilir.

DERİNLERE İTER

Zaten bir enfeksiyonunuz varsa, kendi batık tırnağınızı kesmeye çalışmak bakterileri parmağınızın daha derinlerine itebilir. Bu, enfeksiyonu daha da kötüleştirebilir. Hatta yayılmasına neden olabilir. Ayrıca ağrınızı daha da kötüleştirebilir ve rahatsızlığınızın daha uzun sürmesine neden olabilir.

NASIL RAHATLARSINIZ?

Batık ayak tırnağının semptomlarını evde hafifletmek için uygulayabileceğiniz birkaç adım vardır. Ayaklarınızı günde birkaç kez ılık suda bekletin ve ardından iyice kurulayın. Semptomlarınız düzelene kadar önü açık sandaletler giyin. Etkilenen bölgeye hafifçe masaj yapın...

EVDE DÜZELMEZSE

Başlangıç ​​aşamasındaki çok hafif batık bir ayak tırnağı, düzenli ayak banyoları gibi evde hızlı bir tedaviyle kendi kendine çözülebilir. Ancak çoğu durumda bir uzman tarafından tedavi edilmesi gerekecektir . Herhangi bir enfeksiyon belirtisi varsa, kesinlikle profesyonel tıbbi tedaviye ihtiyacınız olacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ