DJ Emre’nin enerjik performansıyla başlayan etkinlikte, en iyi pul biber üreticisi yarışmasının sonuçları açıklandı. Yeliz Toyran birinci, Hayriye Altaş ikinci ve Merziye Işıklı üçüncü oldu.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Sayalar Kırmızıbiber Şenliği'nde yaptığı konuşmada, tarımsal üretimin Silivri için stratejik önemine dikkat çekti. Kırmızıbiber yetiştiriciliğinin Sayalar için önemli bir ekonomik kaynak olduğuna vurgu yapan Balcıoğlu, "Silivri’nin bereketli topraklarında doğmuş, büyümüş biri olarak, bu toprakların değerini çok iyi biliyorum. Üreticilerimize her zaman destek olacağız. Yeter ki üretin, ben her zaman yanınızda olacağım" dedi.

KADINLARIMIZIN EMEĞİ TOPRAKLARIMIZI BEREKETLİ KILIYOR 

İl Tarım Müdürlüğü’ne de teşekkür eden Balcıoğlu, kırmızıbiber üretimindeki katkılarının değerli olduğunu belirtti. Ayrıca, Silivri’nin üretken kadınlarına övgülerde bulunarak, "Kadınlarımızın emeği, bu toprakları daha da bereketli kılıyor. Onların azmi ve çalışkanlığıyla Sayalar’ın verimli toprakları, kırmızıbiberlerle buluşuyor" ifadelerini kullandı.

İBB İLE İŞBİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da üretici kadınlara selamlarını ileten Balcıoğlu, İBB ile yapılan iş birliğinin artarak devam edeceğini ve üreticilere her alanda destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR