Milliyeti nedeniyle tartışma konusu olan ve Güney Afrika Güzellik Yarışması'ndan çekilen Chidimma Adetshina, bambaşka bir ülkenin güzellik kraliçesi seçildi. Bayan Adetshina, "Miss Universe Nijerya" seçildiğinde sevinç gözyaşlarına boğuldu.

BİRLİK ÇAĞRISIDIR

23 yaşındaki hukuk öğrencisi, haftalarca süren yoğun medya fırtınasının ardından, "Bu taç sadece güzellik için değil, birlik çağrısıdır" dedi. Güney Afrika'daki yarışmada, Nijeryalı olduğu gerekçesiyle istenmeyen genç kadın, babasının memleketinden gelen daveti kabul etmişti.

BURADA BÜYÜDÜM

Güney Afrika'da bazı kişiler, Bayan Adetshina'nın Güney Afrika vatandaşı olmasına rağmen babasının Nijeryalı, annesinin ise Mozambik kökenli olması nedeniyle durumunu sorgulamıştı. Adetshina, röportajlarında Güney Afrika'nın Soweto kasabasında doğduğunu ve Cape Town'da büyüdüğünü söyledi.

HİLE YAPILDI!

Adetshina, Kasım ayındaki Miss Universe yarışmasında Nijerya'yı temsil edecek. Burada Güney Afrikalı rakibine karşı nasıl bir performans sergileyeceği çok merak ediliyor. Sosyal medyadaki bazı insanlar ise Nijerya'daki yarışmanın onun lehine "hileli" şekilde düzenlendiğini iddia etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ