Alman liderler, 23 Ağustos'ta gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden üç kişi için anma töreni düzenledi. Saldırı, göç konusunu ülkenin siyasi gündeminin en üst sıralarına taşıdı.

ŞEHİR TİYATROSUNDA

Solingen'deki festivalde yapılan saldırıda sekiz kişi de yaralanmıştı. Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, şehir tiyatrosunda düzenlenen anma etkinliğinde, yaralıların tamamı hayati tehlikeyi atlattığı için rahatladığını ve minnettar olduğunu söyledi.

YENİ ÖNLEMLER

Saldırıdan bir gün sonra yakalanan 26 yaşındaki Suriyeli şüphelinin, geçen yıl Bulgaristan'a sınır dışı edilmesi gerektiği ortaya çıkmıştı. Son günlerde, Şansölye Olaf Scholz'un hükümeti bıçaklara yönelik yeni kısıtlamalar ve sınır dışı etme işlemlerini kolaylaştırmak için yeni önlemler duyurdu.

TAHAMMÜL EDİLEMEZ

Cuma günü, Taliban'ın 2021'de iktidara gelmesinden bu yana ilk kez Afgan uyruklular, anavatanlarına sınır dışı edildi. Steinmeier, "Bugün bizi bir araya getiren şey,  burada koruma arayan ve bu korumayı korkunç şekilde kötüye kullanan bir adam tarafından işlenen suçtur. Buna tahammül edilemez"  diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ