Yerel medyada yer alan haberlere göre; İtalya ordusu, öfkeli hastalar ve yakınları tarafından doktorlara ve hemşirelere yönelik bir dizi saldırının ardından güney Calabria bölgesindeki bir hastanedeki sağlık personelini korumaya başlayacak.

VALİ ONAYLADI

Vali Paolo Giovanni Grieco, Vibo Valentia kasabasındaki hastane de dahil olmak üzere hassas hedeflere yönelik askerler tarafından yürütülen gözetleme hizmetlerini güçlendirme planını onayladı.

GİTTİKÇE SIKLAŞTI

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar son dönemde özellikle güney İtalya'da sıklaştı. Bu durum; Ulusal Tabipler Birliği'nin, sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması için ordunun görevlendirilmesini talep etmesine yol açtı.

BARDAĞI TAŞIRDI

Dönüm noktası, eylül ayının başlarında Policlinico Hastanesi'nde gerçekleşen bir saldırıydı. Acil ameliyat sırasında hayatını kaybeden 23 yaşındaki bir kadının 50 akrabası ve arkadaşından oluşan grup, öfkelerini şiddete dönüştürerek hastane personeline saldırdı.

BARİYER KURDULAR

Sosyal medyada yaygın olarak dolaşan video görüntüleri, doktorların ve hemşirelerin saldırıdan kaçmak için bir odada barikat kurduğunu gösteriyordu. Bazıları yumruklandı ve yaralandı. Hastanenin müdürü, bir haftadan kısa bir süre içinde üç benzer saldırıyı kınadıktan sonra acil servisi kapatmakla tehdit etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ