Özellikle somon gibi soğuk suda yaşayan yağlı balıklar olmak üzere pek çok balık çeşidi; kalp, beyin ve göz sağlığını destekleyen omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Ayrıca balık, doymuş yağ oranı düşükken yüksek kaliteli protein kaynağıdır.

AKILLICA BİR SEÇİM

Ve bu da onu dengeli bir diyet sürdürmek isteyenler için akıllıca bir seçim haline getirir. Ayrıca bağışıklık fonksiyonunu, kemik sağlığını ve tiroid düzenlemesini destekleyen D vitamini, selenyum ve iyot gibi önemli besinlerle doludur .

YETERİNCE YENMİYOR

Düzenli balık tüketimi koroner kalp hastalığı gibi rahatsızlıkların riskinin azalmasıyla ilişkilendirilmiştir. Ek olarak, bazı veriler balık tüketimini belirli popülasyonlarda ruh halinin iyileşmesi ve depresyon riskinin azalmasıyla ilişkilendirmektedir. Düzenli balık tüketiminin sağlık açısından faydalarına rağmen, dünyadaki birçok insan yeterli miktarda balık yemiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ