Tarım ve Orman bakanlığı taklit taklit-tağşiş listesini güncelledi. Bu sefer listede bir markanın kolajen ürünü de yer aldı. Ürünün üzerinde 5000 mg kolajen içerdiğine dair bilgi vardı fakat ürünün içerisinde %1 bir oranında bile kolajen olmadığı ortaya çıktı. Atv Ana Haber'e konuşan uzmanlar kolajen kullanımı konusunda vatandaşları uyardı.
CANAN KARATAY'DAN UYARI!
Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Kolajenin ilacı olmaz. Kesinlikle kullanmasınlar." diyerek vatandaşları uyardı.
ELA TEMELOĞLU'NDAN AÇIKLAMA!
Metabolizma ve Endokrinonoloji Uzmanı Prof. Dr. Ela Temeloğlu Keskin ise, "Sosyal mecralarda influencerların vitamin ve kolajen önerilerini görüyoruz. 'Ben bunu kullandım, çok iyi geldi' Bunlar tamamen dayanaksız iddialar. Yani bir kişi onun reklamını yapıyor gidip alıyoruz ama herkesin cildi farklı, herkesin vücudu farklı. Size çok iyi gelen bir şey diğerine iyi gelmeyebilir.
İçine başka bir şey konulmuş bir gıda takviyesi yani bu tabii ki insanlar vücuduna başka bir şey alıyorlar kolojen yerine. O madde neyse artık ona karşı oluşacak bir alerjik reaksiyon bir sıkıntı yaratabilir vücutta ya da bu içeriğin bilmiyorum herhangi bir organa toksisitesi olabilir. Dolayısıyla ne olduğunu bilmediğimiz bu tür maddeleri almamamız lazım." dedi.
Öte yandan Prof. Canan Karatay, "Vücudun sağlıklı yapı taşına ihtiyacı var. Kelle paça bunu sağlıyor vücuda bütünüyle veya ayak paça bunu sağlıyor bütünüyle" diyerek kelle paçanın vücuda kolajen sağladığını belirtirken Prof. Ela Keskin ise tam tersini savunarak, "Kelle paçada çok fazla yok. Daha çok böyle yeşil meyve ve sebzelerde var." dedi.