Avrupa'nın tatil merkezlerinde protestolarda, yerel halk, aşırı sayıda ziyaretçinin yaşam tarzlarına zarar verdiğini iddia ediyor. İklim değişikliği, artan sıcaklıklardan kaçan daha fazla ziyaretçinin, serin yerlere doğru seyahat etmesi anlamına geliyor.

SICAKTAN KAÇIYORLAR

Küresel sıcaklıklardaki değişim, Galler'deki turizm sektörünü etkiliyor. Avrupa Komisyonu'nun yakın zamanda yaptığı bir araştırmaya göre; küresel sıcaklıkta 3-4 derecelik potansiyel bir artış, Batı Galler'e gelen ziyaretçilerde %16'lık bir artışa neden olabilir. Peki ​​Mallorca ve Venedik gibi yerlerde yaşayanların "aşırı turizm"e tepki olarak yaptıkları protestoların ardından, Galler gibi yerler de bu riskle karşı karşıya kalabilir mi?

İNANILMAZ ARTIŞ

Küresel sıcaklıklar artmadan önce bile, Galli işletmeler yurt dışından daha fazla ziyaretçi geldiğini fark etmişti. Visit Wales, Almanya'dan gelen tatilci sayısının 2022 ile 2023 arasında iki katına çıktığını söylüyor. Galler'e gelen büyük turist gemisi sayısı ise bu yıl geçen seneye göre; %25 artışla 97'ye çıktı. Bu yaz Galler'in kuzeyini ziyaret eden turistler arasında, memleketlerindeki sıcaktan kaçmak istediklerini söyleyen Fransız aileler de vardı.

YETERLİ İŞ GÜCÜ YOK

Yerli halk, uzayan turizm sezonunu karşılayacak sayıda iş gücü bulunmadığını belirtti. Ayrıca trafikte artışlar gözlemlendi ve bu durum orada yaşayan insanlar için ciddi anlamda can sıkıcı... Daha fazla turistin bölgeye akın etmesi halinde protestolar yaşanabileceği belirtildi.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül