2023-2024 sezonunda ülkemize Fenerbahçe'ye transfer olarak adım atan Edin Dzeko'nun Türkiye'de kariyeri uzun sürmedi. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Edin Dzeko'yu bu sürenin dolmasını beklemedi.

EDIN DZEKO, FENERBAHÇE'DEN ÇİN'E GİDİYOR

Bosna Hersek futbol tarihinin en büyük golcülerinden biri olan Edin Dzeko, ülkemizdeki macerasını tamamladı. Çin basınında yer alan habere göre; Çin Süper Ligi'nden bir ekip Edin Dzeko ile anlaşmaya vardı. İsmi açıklanmayan ekibin, Fenerbahçe ile de görüşmelere başladığı ve şu ana kadar her şeyin olumlu gittiği haberin detaylarında açıklandı. 38 yaşındaki oyuncunun kısa bir süre içerisinde Çin'e uçacağı kaydedildi.

BONSERVİS TALEP EDİLMEYEBİLİR

Yeni sezon öncesi santfor bölgesini Cenk Tosun ve Youssef En-Nesyri transferleriyle güçlendiren Kanarya'nın Edin Dzeko'nun transferi için herhangi bir bonservis bedelinin talep etmeyebileceği bilgisine yer verildi. Zira, Dzeko'nun Fenerbahçe'de yıllık net maaşı 4.2 milyon Euro. Bu yükten kurtulmak isteyen sarı-lacivertlilerin, Çin ekibine her türlü kolaylığı sağlaması bekleniyor.

Editör: Bedirhan Altundağ